5 najvažnijih dijelova zaštitne opreme!

Kad god na našem blogu pišemo o alatima, bili oni električni ili ručni, redovito napominjemo važnost korištenja ispravne sigurnosne opreme koja će Vas zaštititi od eventualnih ozlijeda i komplikacija.

Zaštitna oprema štiti vitalne dijelove tijela poput glave, očiju, ušiju te ruku i nogu, a kako ne bi zadavala više štete nego koristi, ona mora biti udobna te savršeno odgovarati potrebama svakog majstora.

U nastavku pročitajte kojih 5 komada zaštitne opreme morate posjedovati te na što obratiti pozornost prilikom kupovine zaštitne opreme.

Zaštitne naočale

Zaštitne naočale su jeftine i dolaze u nekoliko različitih varijanti. Pri odabiru zaštitnih naočala pobrinite se da u potpunosti pokrivaju Vaše oči te da imaju zaštitu od zamagljivanja i zasljepljivanja.

Naša je preporuka da u svojoj radionici na raspolaganju imate jedne obične zaštitne naočale te jedne zaštitne naočale s elastičnom trakom. Naočale sa elastičnom trakom neće spadati s glave prilikom rada i lakše se mogu staviti preko dioptijskih naočala.

Slušalice za zaštitu sluha

Korištenje alata često je vrlo bučno i može trajno oštetiti Vaš sluh. Kako se to ne bi dogodilo, investirajte u opremu za zaštitu sluh.

Čepići za uši su dobri za svakodnevnu uporabu i utišat će buku koju proizvode alati, a za veće i glasnije radove preporučamo slušalice koje prekrivaju cijelo uho. Takve će slušalice u potpunosti izolirati sve zvukove i sačuvati Vaš sluh!

Zaštitne maske

Prilikom bušenja, lakiranja ili bojenja preporuča se nošenje zaštitne maske koja će spriječiti ulazak štetnih čestica materijala u Vaše dišne puteve.

Iako ih ponekad nije baš tako lako nositi zbog velikih vrućina, zaštitne maske sačuvat će Vaša pluća i dišne puteve. Za dodatnu sigurnost investirajte u masku s respiratorom koja će uspješno spriječiti prodiranje svih najmanjih opasnih čestica.

Rukavice

Rukavice služe za zaštitu najvažnijeg alata svakog majstora – njegovih ruku. Pri odabiru rukavica obratite pozornost na njihovu udobnost i lakoću upravljanja alatom dok ih nosite.

 

Zaštitne čizme

Dobre zaštitne čizme štite Vaše noge u slučaju da izgubite kontrolu nad alatima, štite ih od visokih ili niskih temperatura te se brinu da se ne poskliznete u ključnom trenutku.

Kao što je to slučaj i kod rukavica, čizme Vam moraju savršeno odgovarati veličinom te moraju biti dizajnirane za one radove u kojima ih planirate koristiti. Za dodatnu sigurnost preporučamo zaštitne čizme s čeličnom kapicom!

 

Hobi Centar nudi širok spektar ručnih i električnih alata te opremu za zaštitu na radu najbolje kvalitete! Dio asortimana pogledajte na našoj Njuškalo trgovini ili nas kontaktirajte! Naše osoblje će Vas rado savjetovati o odabiru opreme za zaštitu na radu kako biste sigurno mogli obavljati svaki posao!

VAŠA KOŠARICA

close